McLeod lluita contra Wittmer

Dimarts, Març 28, 1899, actual Campió nord-americà de lluita lliure de pes pesat Dan S. McLeod va lluitar Charles Wittmer en un partit d'estils mixts de dues de tres caigudes. Com que el campió només defensava el títol en partits de catch-as-catch-can, McLeod va lluitar contra Wittmer en un partit sense títol. Wittmer, un especialista en lluita grecoromana, va exigir que ell i McLeod lluitéssin almenys una caiguda sota les regles grecoromanes.

El St. Paul Athletic Club va patrocinar el partit, que va tenir lloc a St. Paul's Market Hall. 1,200 els espectadors van omplir la sala per veure McLeod lluitar contra Wittmer durant a $500.00 moneder.

i-mcleod-2

Representació artística del campió nord-americà de lluita lliure de pes pesat Dan S. McLeod (Domini Públic)

Wittmer pesava dos-cents tretze lliures, gairebé quaranta lliures més que McLeod. L'avantatge de mida de Wittmer no li va ajudar gaire en el partit.

El capità Frank Whitmore va fer d'àrbitre. Whitmore va començar el partit a les 9:21 p.m. Els homes van lluitar la primera caiguda segons les regles de la lluita lliure.

Després d'un minut d'esforç en un coll i agafada del colze, McLeod va portar Wittmer a l'estora. McLeod va passar els primers minuts intentant girar Wittmer amb un rodó lateral. Després de cinc minuts sense girar Wittmer, McLeod va passar a perseguir un hammerlock. Wittmer va desviar aquest intent.

Després de quinze minuts, Wittmer es va aixecar. McLeod va fer ensopegar a Wittmer de nou a l'estora. McLeod gairebé va atrapar a Wittmer amb un gir de braços i un bloqueig de cames. Wittmer va sortir de l'intent de pin, però McLeod va continuar pressionant l'atac.

Després de tres intents més fallits de bloqueig de martell, McLeod va aconseguir una combinació de mitja Nelson i agarre de l'entrecuix. Wittmer va sortir de la bodega, però McLeod es va assegurar una segona meitat-Nelson i una combinació d'entrecuix.

McLeod va portar a Wittmer durant diversos minuts abans que Wittmer s'escapés de la presa. McLeod va assegurar una tercera meitat-Nelson i una combinació d'entrecuix. McLeod va colpejar Wittmer a la catifa. Wittmer va intentar escapar, però McLeod va bloquejar Wittmer en trenta minuts, trenta segons.

charles-wittmer

Foto de Charles Wittmer (Domini Públic)

Tot i que McLeod no va assegurar un hammerlock, els quatre intents al braç esquerre de Wittmer combinats amb els mig Nelsons a la mateixa extremitat van deixar Wittmer afavorint el seu braç esquerre. Després d'un descans de deu minuts, els homes van lluitar la segona caiguda segons les regles grecoromanes.

Mentre que l'afició va gaudir de menys acció a la segona tardor, McLeod va continuar com a agressor. McLeod va utilitzar dues preses per portar Wittmer a la catifa dues vegades. En Wittmer es va tornar a posar dempeus cada cop.

McLeod va perseguir un altre hammerlock, però Wittmer defensava tots els intents. Wittmer es va preparar bé per defensar-se de la presa de la mascota de McLeod.

La defensa sola no va poder guanyar el partit per a Wittmer. Eventualment, McLeod va assegurar una abraçada davantera d'ós sota els braços de Wittmer. McLeod va aixecar Wittmer del terra donant cops a Wittmer contra la catifa a l'esquena. McLeod va fixar a Wittmer per a la segona caiguda i el partit als vint-i-nou minuts.

El periodista que cobria el partit de la Star Tribune va dir que el braç esquerre danyat de Wittmer va ferir la seva capacitat ofensiva en la seva especialitat, Lluita grecoromana. Va sentir que un Wittmer sa podria haver donat problemes a McLeod a la segona caiguda, possiblement fins i tot guanyant la caiguda..

McLeod va continuar amb la seva manera dominant amb aquesta victòria. A mig camí d'un regnat de quatre anys de títol, McLeod semblava immillorable. Malauradament per a ell, finalment trobaria el seu partit però trigaria dos anys més.

You can leave a comment or ask a question about this or any post on my La pàgina de Facebook o Perfil de Twitter.

Sources: Star Tribune (Minneapolis, Minnesota), Març 29, 1899, p. 2

disparar-o-treballar

Portada de Shooting o Working? La història del campionat nord-americà de lluita lliure de pes pesat